Heartbeat is ...

Heartbeat verbindt mensen en kunst op verrassende manieren.
Oprichtster Katleen Schueremans legt uit.

Heartbeat verenigt mijn twee passies: kunst en mensen. Deze twee verbinden, daar gaat mijn hart een slagje sneller van slaan.

De liefde voor kunst ontstond toen ik nog een tiener was. Naar het deeltijds kunstonderwijs daarmee en een paar jaar later naar de universiteit: Kunstwetenschappen werd het. Fascinerend, die wereld van vragende, inspirerende, aantrekkelijke en afstotende beelden.

Maar hoe zat het met de mensen achter deze beelden? En de mensen die er naar kijken? Ik volgde opnieuw mijn hart en begon aan de studie Vergelijkende Cultuurwetenschappen. De beat werd steeds luider en de drang om professioneel mijn kans te wagen groter. Ik dook de kunst- en museumwereld in om daar het publiek en de kunst met elkaar te verbinden. Ik was meteen verkocht!

 

Ondertussen bleef ik onverminderd nieuwsgierig. Ik trok naar Berlijn en Mexico om er te leven, werken en studeren. Eens terug, begon ik ook te werken als docent Nederlands voor Anderstaligen. Nieuwe dingen proberen, nieuwe perspectieven onderzoeken en telkens nieuwe verbindingen tussen kunst en mensen leggen, daar draait het voor mij om. Dat is ook de reden waarom ik de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen volgde. En vooral: waarom ik Heartbeat in het leven riep.

Heartbeat heeft een hart voor kunst en mensen. Maar vanzelfsprekend hou ik ook mijn hoofd erbij. Zin om een project op te zetten dat vertrekt vanuit openheid en gelijkwaardigheid? Dan kijkt Heartbeat al uit naar een samenwerking. Heartbeat werkt aan projecten in Belgiƫ en Mexico. Wil jij graag nog ergens anders een project opstarten? Heartbeat verruimt graag haar horizon nog verder.

Een uitgebreid overzicht van mijn professionele achtergrond vind je op LinkedIn. Vragen over projecten, mogelijkheden, ervaringen? Neem gerust even contact op.